iMac 2011 SSD inbouw.

Gepost 11/08/2016

Van een nieuwe klant kwam de vraag of ik zijn iMac 21 inch uit 2011 kon voorzien van een SSD. 

Normaal gesproken is een ssd inbouw in een computer of laptop niet heel lastig, maar bij een iMac is dat toch wel een ander verhaal. Bij dit type iMac dient de glasplaat en het gehele lcd paneel te worden verwijderd voor je bij de harde schijf kunt komen. Een uitdaging om geen krassen op de plaat of het lcd paneel achter te laten. Ook na de inbouw bij het terugplaatsen van het scherm en de glasplaat dient goed opgepast te worden dat er geen stofjes meer tussen zitten.

De klant vond de hoeveelheid data niet belangrijk omdat hij al een timecapsule gebruikt voor opslag van zijn foto's. De keuze viel op een 250GB SSD. 

Nadat er een reserve back-up werd gemaakt bij de klant thuis op zijn eigen timecapsule nam ik de iMac mee om deze te voorzien van ssd.

Lees de rest van deze post »

Netwerk aanleggen.

Vastgelopen windows 7 notebook.

Gepost 11/03/2016

Een klant belde me op met de vraag of ik een vastgelopen windows 7 notebook kon upgraden naar windows 10. Daarnaast kwam de vraag of ik de virussen die erop stonden wilde verwijderen. Uiteraard wordt zo'n klusje met beide handen aangepakt. Eerst maar eens kijken waarom de laptop vastgelopen is. De update geschiedenis liet zien dat de laatste 20 belangrijke updates waren mislukt. Een indicatie waarom deze laptop niet meer goed wilde opstarten was daar al gevonden. In de lijst met geinstalleerde software kwam ik diverse programma's tegen die je liever niet op je computer wil hebben, zoals pc-speed, driver booster en pc-tune up. Daarna opende ik even een internet browser en meteen sprong het beeld vol met reclame banners en diverse pop-ups. Nou zijn al deze problemen wel op te lossen, maar zeer tijdrovend. Tijd voor overleg met klant. Gelukkig had de klant een back-up gemaakt van de documenten en belangrijke zaken en samen besloten we dat een herinstallatie de beste keus was. 

 

 

Lees de rest van deze post »

Feestdagen 2015

Gepost 03/12/2015

Het einde van het jaar is weer in zicht en ook voor Erwin Support is de tijd aangebroken om eens terug te kijken op afgelopen jaar. Er zijn veel leuke projecten voorbij gekomen, zoals SSD inbouw, windows 10 upgrades, upgrades van mac mini's en macbooks. Virusverwijdering en hardware vervangen en zelf een incidentele telefoon scherm reparatie. Een mooi jaar waarin ik nieuwe klanten heb leren kennen en ook heb mogen genieten van het vertrouwen van klanten die ik al vaker heb geholpen.

Lees de rest van deze post »

Trend Micro partnerschap

Gepost 05/09/2015

Privacy en beveilging van computers, tablets en telefoons wordt steeds belangrijker. Er komt vaker in het nieuws dat er aanvallen zijn op servers, waarbij wachtwoorden en ander inloggegevens buit gemaakt worden. Criminelen worden steeds handiger en pogingen om identiteiten te stelen worden steeds geavanceerder. Banken stellen bij internet bankieren steeds hogere eisen aan je eigen beveiliging en er zijn tal van zaken te vinden waar de bank niet overgaat tot terugbetaling van gestolen geld na een hack, of andere cyber aanval. Gratis antivirus loopt vaak achter op betaalde anti virus en sommige banken bijvoorbeeld gaan niet akkoord met gratis (freeware) anti virus.

Ik heb dan ook besloten om een anti virus programma te zoeken waar ik vertrouwen in heb, met een nederlandse helpdesk en met een tarief dat acceptabel is voor diverse soorten van anti virus. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden en vele merken. De meeste bieden naast een gratis versie ook een betaalde versie aan. Toch heb ik besloten om een partnerschap aan te gaan met Trend Micro. Trend Micro is al 25 jaar deskundig. Dat op zich zegt natuurlijk niet veel, maar ik zal proberen hier toe te lichten waarom ik hiervoor koos. Trend Micro is licht in het gebruik en hindert de prestaties van de computer minimaal. De slimme scanner test meerdere lagen , maar heeft wel een heel simpel en begrijpelijk menu. Trend Micro speelt in op nieuwe technologieën en anticipeert op nieuwe trends van bedreigingen en heeft voor elk apparaat een aangepaste versie die altijd actueel is.

Je kunt hieronder op het Trend Micro logo klikken om direct te bekijken welke 3 pakketten er verkrijgbaar zijn en tegen welke scherpe tarieven.

Lees de rest van deze post »

windows 10

Gepost 14/08/2015

Op 29 juli is Microsoft begonnen met de uitrol van windows 10. Windows 10 is gratis beschikbaar voor gebruikers van windows 7 SP1 en windows 8 en 8.1. Dit nieuwe besturingsysteem is geoptimaliseerd voor alle verschillende apparaten en komt later dit jaar ook beschikbaar voor Xbox 1 en windows phone en tablets. Helaas krijgt u als u een tablet heeft met windows RT geen upgrade naar windows 10. Hiervoor wordt later dit jaar een update uitgerold met een verbeterde ervaring.

Lees de rest van deze post »

SSD inbouw.

Gepost 28/06/2015

Onlangs mocht ik voor een klant 4 desktop computers die draaiden op windows 7 upgraden naar windows 8.1 en gelijktijdig SSD schijven inbouwen.

Lees de rest van deze post »

Overstap windows XP naar windows 8.1

Gepost 09/04/2015

Niet zo lang geleden kreeg ik de vraag of het mogelijk zou zijn om een kantoor met 4 vaste desktops over te laten gaan naar windows 8.1. Mijn antwoord hierop was dat dit mogelijk is, maar dat er wel hier en daar flinke aanpassingen nodig zouden zijn.   

Vanuit de klant kwamen er veel vragen zoals :

Kunnen alle bestanden behouden worden ?

Draaien als mijn programma's onder windows 8.1 ?

Hoe zit het met de oude email en het adressen bestand ?

Kan ik een mobiele versie van een desktop krijgen die me de vrijheid bied om elders te werken ?

En ga zo maar door.                                                                                             

Ik vond het en grote uitdaging en ondanks een kleine aarzeling besloot ik deze klus aan te nemen.

Lees de rest van deze post »

Facebook like en win actie

Gepost 02/04/2015

Ook Erwin Support is te vinden op facebook, en het aantal likes groeit gestaag. Tijd dus om een actie op te zetten om die magische grens van 100 likes te behalen. Zodra de 100ste like binnen is verloot ik onder de likers een Norton antivirus voor 1 jaar op 3 pc's. Zo zijn uw internet bankieren en uw email meteen beveiligd. Zie de facebook pagina voor meer informatie op www.facebook.com/erwinsupport .

Lees de rest van deze post »

Erwin Support

Gepost 02/04/2015

U kent het vast wel. U bent op zoek naar een nieuwe computer, tablet of smartphone. De verkoper legt in de winkel alles uit en praat u helemaal bij. Helaas komt u er thuis achter dat er maar weinig is blijven hangen van de informatie die u heeft gekregen en de vragen komen wellicht al op. Hoe installeer ik de computer ? Hoe meld ik de printer aan ? Wat is een google account ? Hoe zet ik foto's van mijn computer op mijn smartphone ? Hoe installeer ik mijn office pakket ? 

Erwin support bied hulp bij al deze zaken die u tegenkomt tijdens het werken met uw nieuwe apparaat. 

Lees de rest van deze post »

Delen via sociale media

UA-43399123-1